Dodemanskoord

Waardering:
93.333333333333% of 100

Dit universele dodemanskoord heeft 7 aansluitingen en past daardoor op alle merken buitenboordmotoren. Het dodemanskoord is opvallend rood en spiraalvormig.

Productnummer
05-14551500
 11,00
Op voorraad
Voor 21:00 besteld, morgen bezorgd
Klik hier om het product te bezichtigen

  • 30 dagen retourneren
  • Klantenservice van 09:00-19:00 uur
  • Afhalen tot 21:00 uur
  • Goed-Geregeld-Palletservice©
Advies nodig?

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bekijk dan hier onze meest gestelde vragen of bel naar 0182 - 386 286.

Plus en minpunten

  • Universele dodemanskoord
  • 7 aansluitingen
  • Opvallende rode kleur
  • Spiraalvormig
  • Onmisbaar voor uw veiligheid

Omschrijving

Dit universele dodemanskoord heeft 7 aansluitingen en is sluit op praktisch elke dodemansknop. De dodemansknop functioneert als een noodstopschakelaar en is onmisbaar voor de veiligheid. De dodemanskoord zorgt ervoor dat de motor meteen uitgaat als u overboord slaat. In Nederland is het verplicht een dodemansknop te gebruiken bij een snelle motorboot, waaronder jetski's en speedboten voor bijvoorbeeld het waterskiën.

Het dodemanskoord past onder meer perfect op buitenboordmotoren van de volgende merken: Mercury, Yamaha, Suzuki, Honda, OMC, Mariner, Selva, Tohatsu, Johnson en Evinrude motoren. Door de opvallende rode kleur is dit dodemanskoord niet over het hoofd te zien. Door de spiraalvorm zorgt dit dodemanskoord voor genoeg bewegingsruimte tussen u en de buitenboordmotor zonder weinig plek in te nemen. Met het klipje kunt u het dodemanskoord eenvoudig aan uw zwemvest bevestigen. Het dodemanskoord dient bevestigd te worden om de pols van de bestuurder en aan de buitenboordmotor.

Doe tijdens het varen altijd het dodemanskoord om uw pols. Wanneer u dan overboord valt wordt het koord achter de dodemansknop vandaan getrokken en valt de motor meteen stil. Ongestuurde speedboten hebben sterk de neiging in rondjes te gaan draaien, hierdoor kan de bootschroef voor vervelende ongelukken zorgen. Een dodemansknop is daarom essentieel voor uw veiligheid. We raden u altijd aan een tweede dodemanskoord aan boord te hebben. Wanneer de bestuurder overboord valt, valt de motor stil en zal de boot nog een x-aantal meter doorvaren. Ideaal zou zijn om dat de motor te starten en naar de drenkeling toe te varen. Echter kan de motor niet worden gestart zonder dodemanskoord. Kortom neem altijd twee dodemanskoorden mee aan boord en vertel de opvarende waar deze ligt en hoe het werkt.

Specificaties

Materiaal: Kunststof
Kleur: Rood
Afmetingen: -
In de verpakking: Een dodemanskoord met 7 aansluitingen
Fabrieksgarantie: 2 jaar

Reviews 3

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dodemanskoord
Uw waardering